Viking Age Brew

Mika Laitinens bok om sahti og gårdsøl, Viking Age Brew, ble publisert i dag. Boka er en grundig innføring i særlig sahti, men også gårdsøl generelt. Den tar for seg historien bak, kulturen, og aller mest hvordan man faktisk brygger disse ølene i praksis. Spesielt bra er informasjonen om hvordan man brygger råøl, hvordan man bruker einer, og om ulike typer urter.

Mika kommer på festivalen og holder foredrag og demonstrerer sahti-brygging. Han vil også ha med seg boka, så folk kan kjøpe den og få den signert.

English below the image.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51NMljjfi-L._SX332_BO1,204,203,200_.jpg

Mika Laitinen’s book on sahti and farmouse ale, Viking Age Brew, was published today. The book covers especially sahti, but also farmhouse ale more generally. It gives a in-depth overview of the history, the culture, and perhaps most of all how to actually brew these beers in practice. The parts on brewing raw ale, using juniper, and using traditional herbs are especially strong.

Mika will be at the festival to give a talk on sahti and give a demonstration brew. He will also be selling the book, and you can get your copy signed.