Hjemmebryggere

Hjemmebryggere som vil stille på festivalen er veldig velkomne! Dere hjemmebryggere er det viktigste innholdet i festivalen. Derfor er inngang for hjemmebryggere gratis i år, forutsatt at dere stiller med minst 19 liter øl.

Skjema for påmelding.

Tradisjonsbryggere er ekstra velkomne!

Dere kan melde dere på nå uten å vite eksakt hvilke øl dere skal ha med. Vi tar kontakt for å få mer informasjon om det når festivalen nærmer seg.

Spørsmål kan stilles til post@norskkornolfestival.no

Konkurransene

Det er to konkurranser for hjemmebryggere i år:

Kornøl

Dette er hovedkategorien, og her kårer vi 1., 2. og 3.-plass.

Her konkurrerer man om å brygge det beste norske tradisjonsølet, etter tradisjonen slik den er hvor som helst i landet. Dommerne vil trekke for moderne humle, moderne svært mørke malttyper, mye kullsyre, og andre ting som ikke er en del av klassisk norsk tradisjonsøl. Vossaøl, stjørdalsøl, kornøl slik det brygges i Hornindal, og andre norske tradisjonsøltyper hører hjemme her.

Innovasjon med tradisjon

Ny kategori, der vi bare kårer 1. plass.

Denne kategorien er for de som vil leke med tradisjonen, og bruke kveik, råøl, stjørdalsmalt, einer, eller andre tradisjonelle ingredienser og teknikker sammen med elementer fra moderne craft. Kveikporter, råøl-IPA, brown ale med einer, osv, er alt sammen lov.

Dommerne vil premiere reell innovasjon, slik at et øl som gjør noe nytt og spennende vil bli foretrukket over øl som smaker helt vanlig IPA.