Foredrag: Pekka Kääriäinen

Pekka Kääriäinen.

Festivalen får besøk av Pekka Kääriäinen fra Finland. Han startet i 1985 det første kommersielle sahti-bryggeriet i Finland, Lammin Sahti, og driver det ennå. Han startet også den finske foreningen for sahti-bryggere, som jobber for å fremme sahti-brygging, og arrangerer den årlige konkurransen i sahti-brygging. Det var også ham som var drivkraften bak å få sahti registrert som en beskyttet drikke-spesialitet i EU.

Pekka skal holde foredrag og fortelle oss om sahti, hvordan det brygges og hvordan maltet lages, samt historien og situasjonen for sahti i dag.

Vi er stolte av å få besøk av en person som har vært så viktig for å fremme tradisjonsølet. Dette gleder vi oss til.

English: Pekka Kääriäinen from Finland will be at the festival to do a talk on sahti. Pekka founded the first commercial Finnish sahti brewery, as well as the sahti brewers’ association. He was also key to getting sahti registered as a protected speciality in the EU.

Pekka will be talking about how to make malts for sahti, how to brew sahti, the history of sahti, and its situation today.

We’re proud to have a visit from someone who has done so much for traditional farmhouse ale, and very much look forward to this.