Vi er veldig fornøyde med å ha fått til et foredrag om brygging av vossaøl med Sjur Rørlien. Sjur vokste opp midt i selve kraftsenteret for bryggingen på Voss: Dyrvedalen, der nesten alle gårdene brygget. Og ifølge Sjur var gårdene som ikke brygget «ikke helt sosialt akseptert.»
Sjur lærte å brygge tradisjonelt allerede som ung, med den kveiken vi kjenner som #2 Rivenes. Han har også en fot i «den andre leiren,» i og med at broren Frank Rørlien har vært brygger på Hansa.
Han har vært lærer på Sogn Jord- og Hagebruksskule, der han underviste i melting og tradisjonsbrygging, og har også holdt kurs i ølbrygging for Kompetansenavet Vest. Han er også leder for Voss Ølfestival.
Han er daglig leder for et entreprenørfirma på Voss, og driver med litt kjøttforedling på gården og kursvirksomhet på si.
Sjur kommer til å snakke om «bruk og utvikling av malt og melting, einer, humle og kveik og bryggeteknikken.»
Vi kjenner Sjur som en dyktig foredragsholder, så dette ser vi fram til!
This talk will be in Norwegian.