Foredrag om stjørdalsøl

Jørund i arbeid i såinnhuset.

Fredag kl 21 vil Jørund Geving holde et foredrag om stjørdalsøl, under tittelen «Stjørdalsølet – fra korn til ferdig drikke.» Som man hører vil det nok handle om ikke bare brygging, men også malting.

This talk will be in Norwegian.

De aller fleste som har vært på festivalen kjenner vel til Jørund allerede, siden han pleier å være både svært synlig i sitt vikingkostyme, og dessuten minst like slagferdig verbalt, men vi introduserer ham likevel.

Jørund Geving er nå pensjonist, men av utdannelse grafisk formgiver. Han har drevet med planlegging og innredning av bar- og resturantområder, bl.a på Trondheim lufthavn, Værnes. Han liker å jobbe med tre og snekkerarbeid, og prøver seg som smed én gang i måneden. Gift og har tre barn.

Han har maltet og brygget i nær 30 år. Med godt resultat, må det vel være lov å si, når han både har vunnet NM i kornøl og kommet på andreplass.

Jørund har også engasjert seg sterkt i letingen etter Stjørdals opprinnelige tradisjonsgjær som leder for foreningen Gjærkransen (så langt uten hell.) Han driver også med registrering og kartlegging av eksisterende og tidligere såinnhus.

Jørund er også påmeldt som hjemmebrygger, så det vil bli mulighet til å smake på produktet på festivalen.