Foredrag av Sissel Brunstad

Sissel Brunstad kommer til å holde foredrag på festivalen, kl 1500.

English: Sissel Brunstad will be giving a talk at 1500 during the festival, in Norwegian.

Kornøl gjennom alle tider– om ølbrygging på gamlemåten.

Sissel er frå Sykkylven på Sunnmøre, er journalist, sakprosaforfattar og særleg interessert i kulturhistorie. I den siste boka hennar «Norsk ølhistorie – frå Odins skål til i dag» som kom ut i desember 2019, er for første gong den norske gong ølhistoria samla mellom to permar. Brunstad har grave i gamle kjelder og snakka med ølbryggjarar i heile landet som framleis bryggjar på tradisjonelt vis. Ho har sjølv vakse opp og bur i eit kjerneområde for kornøl-tradisjonen, og set fokus på den omfattande prosessen med å bryggje på den tradisjonell måten. Høyr henne fortelje og la deg bli inspirert av kunnskapen, tolmodet, handlaget og stoltheita i ølarven som tradisjonsbryggarar har ført vidare gjennom alle tider, og fram til våre dagar.