Her er vinnerne av de forskjellige konkurransene. Den fulle dommerprotokollen kommer så fort vi får skrevet den inn.
Alle foto: Bjørn Harald Færøvik fra Eik&Tid.
Vinner beste kornøl
![](https://usercontent.one/wp/www.norskkornolfestival.no/wp-content/uploads/2019/10/IMG_6212-1024x683.jpg)
Førsteplassen gikk til Lars-Tunet Bryggeri (Lars Andreas Tomasgård og Einar Helge Tomasgård) fra Hornindal for hans Konnjøl (nummer 27), et tradisjonelt kornøl fra Hornindal. Et råøl med einerlåg gjæret med egen kveik (#21 Tomasgård).
Dommernes beskrivelse er at ølet er «søtt, med veldig tydelige, klassiske kornølsmaker: melete umami og sopp, med lett einerpreg, og tydelig frukt fra eineren. Et delikat og lettdrikkelig øl med mye kompleksitet.»
Lars Andreas vant også i 2016.
2. plass, beste kornøl
![](https://usercontent.one/wp/www.norskkornolfestival.no/wp-content/uploads/2019/10/IMG_6198-683x1024.jpg)
Vunnet av Thor Humberset fra Ørsta, for øl nummer 11, et stjørdalsøl laget av byggmalt som han har tørket og røkt selv med oreved. Et råøl med einerlåg gjæret med #48 Hovden.
Dommernes bedømmelse: «Kraftig orerøyksmak med tydelige klare toner av varmt treverk. Søt smak av bål og einer, som balanseres av lett syre i ettersmak. Et veldig godt og kraftig øl.»
3. plass, beste kornøl
![](https://usercontent.one/wp/www.norskkornolfestival.no/wp-content/uploads/2019/10/IMG_6190-683x1024.jpg)
3.-plassen gikk til Ivar Geithung, fra Vasstrond’e Småbryggjarlaug, for øl nummer 20, Chop and Brew Haimabrygg. Et vossaøl med einerlåg, mjødurt og egen humle, gjæret med #1 Sigmund.
Dommernes bedømmelse: «Et komplekst og relativt søtt øl med kraftig smak av banan, krydder og annen frukt. Veldig godt, og skummelt lettdrikkelig gitt styrken.»
Innovasjon med tradisjon
![](https://usercontent.one/wp/www.norskkornolfestival.no/wp-content/uploads/2019/10/IMG_6186-683x1024.jpg)
Denne klassen var ny i 2019, og var helt klart en utfordring for dommerne å dømme. Vinneren ble Torkjel Austad, som vant med en sake (japansk risøl) gjæret med #6 Lærdal.
Dommernes bedømmelse: «En relativt søt sake, med rene, tydelige smaker av sopp, umami og tropisk frukt. Veldig god, kompleks, og delikat. Helt klart en vellykket fusjon av norsk og japansk kultur.»
Publikums favoritt
![](https://usercontent.one/wp/www.norskkornolfestival.no/wp-content/uploads/2019/10/IMG_6179-1024x683.jpg)
Håkon Seljeset og Marianne Løvlid vant publikums favoritt med deres tradisjonelle Kornøl, 7%, gjæret med #21 Stalljen. Øl nummer 47 i programmet.